Berat Mata Memandang…


Wahai saudara se~ISLAM~ku di Palestin sana..

Aku tak mampu nak ke sana. Aduhai, sedangkan aku tau ganjaran bagi seorang syuhada sangatlah agung. Aku tak punya kemahiran. Jauh skali nak tewaskan ISRAEL LAKNATULLAH tu.

Kesian adik-adik kecil kita kat sana. Sepatutnya masa macam ni laa diorang dapat masuk kelas SMART READER ker, kelas TADIKA ISLAM ker, TADIKA YAYASAN ker. Apatah lagi baru masuk tahun baru ni. Dah tentulah sekolah baru bukak. Kesian pulak tengok adik-adik kita kat sana belajar mengelak bedilan peluru, belajar balut luka kawan-kawan dia.

Wahai sahabatku,

Dalam hati aku ni, memang sumpah seranah sajalah aku hadiahkan untuk bangsa terlaknat ni. Aku jugak bimbang Tanah Suci Ke Tiga bagi umat ISLAM ni diceroboh semudah-mudahnya. Aku bimbang kesucian dan keberkatannya pudar dek bangsatnya YAHUDI !

Hei Yahudi !!!!

Angkuh betol ko ceroboh bumi Anbia’ tu ! Ko selayaknya dikeji. Sedangkan ko digelar LAKNATULLAH. Lagilah teruk kena panggil mcm tu. Dah la ko ni bangsa yang merempat di dunia. Tak takutkah korang pada azab Tuhan ? Tak sedarkah ko TUHAN ALLAH yang MAHA ADIL tu bleh sekelip mata jer ranapkan ko macam NAMRUD & FIRAUN ? Mungkin di dunia ni ko hebat, tapi di negeri akhirat sana nasib ko baik kah ?

Kawan-kawanku di Malaysia,

Aku tau korang mesti tak mampu nak boycott sume barang-barang Yahudi laknat ni. Bolehkah korang boycott ? Mungkin nampak kecik jer usaha kita ni. Tapi apa lagi yg boleh korang buat untuk bantu saudara sepupu Tok Adam kita kat negeri Palestin sana ? Korang ingat diorang sume tak sakitkah berjalan berdarah kepala, ada yang hilang nyawa sekelip mata! Korang rasa itu menarik kah ? Kite sakit gigi pun bukan kepalang dah tak tahannya.

Kalaulah negeri Palestin tu sebelah negeri kite ni jer, barulah korang rasa terkujat dan takut. Masa tu jangan mimpi laa nak makan nasi lemak dengan roti bakar ker time breakfast, nak cicah roti dengan sup tulang ker, nak bukak PC nak YM ker, nak tengok movie kat KLCC ? Sempat ker nak main DOTA atau COMMAND & CONQUER ?

Meh laa kite ikhtiarkan setidak-tidaknya usaha sebesar kuman. Apa guna gaji beribu-riban tapi seringgit dua pun takleh nak sumbang. Nampak kecik seringgit lima posen, tapi sape tau seringgit lima posen ni bleh terangkan kubur kita yang gelap nanti, sape tau seringgit lima posen ni buleh lapangkan kubur kita yang sempit nanti, sape jugak tau seringgit lima posen kite yang terakhir ni boleh sejukkan kubur kite yang panas nanti. Seronoknyaaaaaa..


Korang click laa INTERNET BANKING kat bawah tuu korang transfer laa seringgit lima posen ni kat akaun PALESTIN ni..aku rayu..tolong laaaaaa…


MAYBANK : 564221611602


BIMB : 140230010029224


Cuba lah kedekut kalo berani !!!


Yang Bersyukur Palestin bukan sebelah jer dengan KL,

sedara Palestin


12 responses to this post.

  1. erk.. singgit lima posen jer ke?? kalu nak transfer lebih, takleh ke??

  2. Posted by c@rt00n on January 16, 2009 at 2:48 PM

    terharu siottt!!!!! sobsobsob…

  3. aduh..aduhh..sukanya die bergurau…gurau laa lagi sementara tidurmu masih lena…!
    nanti tidur malammu berdengkur bom nanti baru tau..

  4. Salam Tuan ANOD,

    terima kasih kerana sudi memberi kata-kata pujangga anda.

  5. Posted by anz on January 16, 2009 at 3:40 PM

    enam setengah…enam setengah…

  6. Akak tak bergurau aaaaaaaaaaaa.. serius tanya tu.. maklumlah sekolah tak tinggi.. kalu org ckp tu.. tu jer lah yg kak maz buat.. So, leh lah ek nak derma lebih?? Mekasih..

  7. apa plak tak bleh nya…?
    boleh laaa…

  8. Posted by niknaf on January 19, 2009 at 9:59 AM

    Salam…andaiku Ironman…akan ku terus ke sana mengebom Israel hehe … Ado blog doh dio..biso biso..

  9. eh..eh…national shuttler pun baco blog kawe ?
    aduhh..terharu…

  10. Salam..
    sori to ask.. napa lam blog dalila acc no tu 4 CIMB whereas here is 4 BIMB.. which is which…. tenkiu..

  11. fuyyo kak maz….nak anta comment pun macam anta email kat bank.. main whereas whereas jugak…mmg respek ah !

    akaun tu sebenarnya BIMB which is Bank Islam. WHEREAS CIMB tu adalah kesilapan menaip.

    Bank Islam sebab akaun tu under UIA punya organisation.

  12. hahaha.. tu sajer jer tu.. tingin lak nak tunjuk skill bangang ni.. hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: