KORUPSI !


Korupsi memang terjadi kat memana. Baik organisasi kerajaan, swasta dan institusi kekeluargaan pun ada. (ayat ni cuma thesis statement jer)

Pagi ni ber~YM dengan teman lama. Ajip yang kini di Maktab…ooops..Institut Perguruan ! Sembang-sembang pasal teman serumah Taman Melati. Lagi sekali Anod jadi topik hangat. Anod lagi. Adehh. Tapi, Ajip kata korupsi harus didedahkan. Ko jangan marah aku Nod. Aku menurut arahan.

Ajip kata expose jer sume korupsi !

Ajip kata expose jer sume korupsi !

Anod bekerja di salah sebuah Jabatan Kerajaan. Semakin hari semakin bijak. Bijak sebagai LAGENDA ! Membesar bagai johan !

Ajip, Anod telah aku hubungi pagi tadi. Suara baru bangun tido. Aik !!! Kat umah lagi ??? Hebat ! Apakah taktik beliau ??

Kata Anod dia punch card petang karang kol 18:00. Macam mana ???

Letak kertas kecik. Baru hasil jadi 18:00

Letak kertas kecik. Baru hasil jadi 18:00

PUNCH IN

  1. Masa kol 18:00 tu nak punch in letak kertas kecik mstidulu kat kad tu untuk cover no 1 tu. So nombor 1 tak appear dekat kad tu masa print. So korang akan dapat hasil punch in kol 8:00.
  2. Datang kerja dengan tidur yang sangat cukup.  Memang bertenaga !
  3. Konon-konon dah masuk pagi tadi laa.Padahal petang baru punch in.

PUNCH OUT

  1. Masa nak punch out tu plak, buang laa kertas yang tampal kat kad tu. pastu punch seperti biasa. So hasilnya korang akan dapat kol 18:01.
  2. Canggih !
  3. Masuk kerja kol 8 tuu. Balik kerja pun kol 6:01 petang.
  4. Balik kerja dengan hati riang ! Mulianya hati dapat punch in punch out serentak.

Anod, maafkan aku. Aku melaksanakan tanggungjawab. Ajip kata kena BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN. Ini soal hak rakyat ! Rakyat bayar cukai.

Kata Ajip :

RAKYAT KE DEPAN !

Fuhhh..macam berpiket lak !

Bertindak Mengikut Arahan ! Rakyat Ke Depan !

Bertindak Mengikut Arahan ! Rakyat Ke Depan !

Korupsi harus Didedahkan ! Hahahaha. Padan muka Anod !


Kata Cik Kekasih :

Cuba tanya Anod…Anod, ko marah ker..?

Kata Cik Kekasih lagi :

Sure..Anod jawab sambil senyum jer cakap…

TAK TAHU LAAAAAAAA….

6 responses to this post.

  1. anod memang dewa pun..dewa RED BOX jugak…jangan lupa fakta tu !

    baru kejap td call anod kol 2.30pm masih kat umah lagi…rilek jer die..die kata kol 3pm kang die balik opis..die tak tau org tgh tulis citer ni pasal die…hhahaha..!

    ANODewa !

  2. oooo..saya memang komited dengan keje..selain dari PENGHANTAR EMAIL TEGAR, saya juga PART TIME BLOGGER !

    hahaha..
    keje tetap tak tinggal..!
    tinggalkan keje jer ade laa..!
    hahahaha..

  3. Posted by gundAM on February 26, 2009 at 2:46 PM

    Ouf!!!giler lengedary punyer skill…abis tactical siot..,,tak disangka2 jaguh redbox mmg berbakat…

  4. HEBAT…!
    SUKAR DITANDINGI..!
    SELAYAKNYA jadi LAGENDA !!!
    berkuasa ! di jalanan mahupun di karaoke jamban !

  5. teknik punch-in punch out yg diperkenalkan oleh anod bakal menjadi hits jika dikembangkan ke seluruh pelusuk dunia! haha! Lagenda Punch Rempit!

  6. Lagenda Punch Rempit bisa menewaskan Punch Gunalan ni jip !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: