Malaysian Politic dah macam citer senario…


Malam ni dah kuar result Ketua Pemuda & Ketua Wanita segala bagai jawatan lagi. Aku sekadar tengok kosong. KJ dah confirm jadi Ketua Pemuda. KJ pun bukan calang-calang orang. Graduate Oxford secara technically nya. Abang Tempe kita ibarat jatuh ditimpa tangga. Tak habis-habis nak mengata pimpinan baru Selangor. Tambah pulak lagi kalah dengan orang jauh lagi muda. Anak Mahathir pulak jauh tertinggal blakang.

Malam ni Rafidah Aziz pun kalah. Dulu bukan main lagi berbalah manja dua orang ni. Kesian ada. Nyampah nengok pun ada.

Yang ada duit ada kelebihan. Yang takde duit melopong jer laa.

Sebagai seorang Graduan Pemegang Ijazah Sarjana Muda Sains Politik IIUM berhak aku sampaikan idea & susulan bagi senario politik Malaysia. Yang duk bertepuk tangan ? Dah tentulah bangsa si Penjajah ! Sedangkan si Raja-Raja Melayu pun boleh hilang immuniti dek penangan mesyuarat si pemimpin bangsa kunun-kununnya.

Peluang tinggi ISA ni..

Peluang tinggi ISA ni..

4 responses to this post.

  1. Posted by hainzjr on March 26, 2009 at 11:24 AM

    aku baru nak borak pasal ni…dah terkuar kat blog ko…encik karim pedro mmg cekap membace fikiran…

  2. aku nak tulis pepanjang kang kena duk Kamunting plak kang…

  3. PEMUDA = KJ sucks!!!
    WANITA = Baik Shahrizat baik Rafidah… dua2 samo yo lah… macam tadak peranan
    PUTERI = Macam pasukan sorak

    macam ni ke nak majukan anak bangsa? cummon la… kaum lain semua tepok tangan lah!!!

  4. tu laa pasal…seronoknya geng-geng puteri bersorak…siap boleh menyanyi lagu ala ala cartoon wonderpet…apa yg penting..??? kasih sayang…!!!!

    hahahaha..cam bebudak nyanyi gitu….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: