aku geram tengok semua orang sambung blaja !!!


Aduhh..bernanah hati berdarah telinga dengar member-member semua sambung blaja. Syok laa pulak dapat sambung Master kat IIUM. Ada yang dah jadi engineer & lecturer pun berenti keje sebab nak masuk sambung blaja kat IIUM balik. Adehh..lagi tak tahan hati aku ni.

Aku memang nak sambung blaja. Tapi terhalang. Aduhh. Kalau laa TUHAN campakkan duit segedebuk kat atas riba aku, konfem aku masuk register blaja balik. (errr..konfem ker ko dapat duit terus register Master..???!!?? )

Ya Tuhan..KAU bukakanlah pintu ke jalan itu untukku YA ALLAH..!

Sakit mata aku tengok member sambung Master kat oversea. Dapat masuk IIUM balik pun jadik laa. I’m eager to get my fourth certificates !!!

Hahaha.

Esok ni mesti orang tanya apasal sampai 4.

  1. Ijazah Sarjana Muda Sains Politik (aku bukan poltician pun)
  2. Ijazah Badminton (ni Dr Wahabudin yang ijazahkan aku)
  3. Ijazah Kursus Kahwin (dah aku amek kat UIA bukan kat Pusat Kursus Kawin..hahaha)
  4. Master in *********

p/s :  ZAMAN  UNIVERSITI  ITU INDAH…!

9 responses to this post.

  1. sape kate indah? master xsame ngn undergrad. seriusly tak. penat, letey dan yg paling hebat akan mmbuatkan ko rase tertekan utk exam sbb passing grade B+. ia juga menyebabkan aku menjadi pengunjung setia library di IIUM.

  2. tapi kehidpan di university indah..takyah g keje..hahaha..blk kls jer tdo..bgn pagi jer kls…wakakaka..😉

  3. ala, tu time undergrade. master tak gak. balik2 research. tp kalo nk amik master coursework, uia xde la offer. tp seyes xbes. member2 sume da tue2, da kawen, nk huha-huha susey

  4. we,
    bile sambung blaja takde member tu yg tak best cket..kwn2 sume tua..nk suh sign kan atenden ker msti diorang takmo..kunun2 innocent..hahaha..
    padahal sign kan atenden utk kawan itu adalah satu amalan mulia dan terpuji di kalangan teman-teman..

    dah laa kls tak dtg, tp midterm score !

  5. tau xpe. bosan aku. padahal sign mensign bagi pihak adalah amalan terpuji. kenapela mereka tatau.

  6. ramai org tak tahu….itulah seni dalam menuntut ilmu ijazah…
    ishh..kesian laa sape yg tak penah buat cenggitu…

  7. xbest sambung belaja uia, nnt konvo master dah x pakai songkok lg.. hahaha, lupe, ko pun konvo x pakai songkok

  8. ooo..tak ngape…janji pas kls boleh tdo..hahaha..kls kol 8, kol 7.50 baru start nak mandi..hahaha..😉

  9. yahooo…nak mission tuu…!!!
    ooh masa..cepatlah berjalan..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: