From A Price Surveyor To A Trendsetter !


Entri ini adalah permintaan !

Diminta sendiri dari Anod & Che Wa. Anod mintak aku tulis entri ni. Can u bilivvvvvv it ?😉

Semalam 3 sekawan (1 pemangsa tegar & 2 mangsa tulen ) telah keluar berfoya-foya yang sumpah  tak hengat donia nak cakap macam mana dah. Setelah terima panggilan bergegas aku pulang untuk tunaikan hajat mereka.

8:05 pm :

Aku sampai Melati. Bersiap-siap sambil si A kata “AKU DAH SIAP..PAKAI BAJU JER” Elok aku dah siap mandi si A ni dengan lenggang-lenggang Mak Minah ni boleh pergi amek towel nak pergi mandi plak. Aku diuji seawal minit pertama. Che Wa suruh aku sabar dulu. Biarkan si A pergi mandi.

8.35 pm :

Bertolak dari titik mula. Che Wa akan sampai kemudian. Terima kasih paling besar pada Che Wa yang sanggup pergi keja lewat dari biasa. Kami menuju ke JAYA JUSCO Setiawangsa sempena J-Card Day ! Yeahhhh.YAHOOOO.😉

9:15 pm :

Misi membeli belah tanpa kenal orang sebelah sudah bermula ! Cara diorang pilih baju Ya ALLAH ko jangan cakap laa. Sampai lenguh kaki aku korang bayangkan !

10:45 pm :

Acara selesai. Semuanya berjumlah 13 barang. Baju besar baju kecik, seluar besar ada seluar kecik pun tak boleh tak ada.  Harga : Hampir mencecah RM 1200. Lepas diskaun : Hampir mencecah RM 500 lebih. Untuk 2 orang baru tu. Kemuncak acara yang sangat dramatik. Percaya atau tidak. Che Wa beli 5 items. Aku 1 item. TAPI.…….Anod membeli 7 items termasuk baju stailo & seluar JEANS..!!! Apa ???????? Jeans…???? Yer..itulah hakikat !

11:30 pm – 12:35 am

Korang tau Anod buat ape ? Aku yang dah penat tahap bateri nak habis dah tak tertahan bahak-bahak tengok behaviour Anod. Bukak satu baju pastu cuba untuk padankan dengan sluar mana. Pastu amek pulak sluar lain try matching kan dengan baju mana. Anod buat macam tu ? Sumpah seumur hidup aku tak penah tengok Anod macam tu ! Persis wanita gelagat si Anod. HAHA.😉

Ujar Anod ;

Padahal baru 3 hari lepas pun aku shopping jugak. Baju yang tu pun aku blom pakai lagi. Tak tau nak pakai dengan baju mana.


bayangkan ini Anod !

bayangkan ini Anod !

p/s : Gila betol Anod shopping skang. Dulu tak pakai baju jalur skang dah banyak ada. Jangan salahkan bumi tu tak rata. Bukan juga salah ibumu mengandung. Anod kini bukan Anod yang dulu.

EDITED :

ni komen dari che wa.sbb die pun mangsa anod juga ! bukan aku buat cerita.

sbgai tambahan:
10/04/09 5.00pm—hujan rintik ala2 nk mula lebat
anod pecut moto (dalam hujan uuu) gi jusco alpha angle nk cr baju kemeja padini kaler pink..
KALER PINK!!!can u bilivvv it???(sarul pnya psl, aku da slh trikut skali tulih mcm nih..) kalu sblm ni, pgg baju kaler pink pun dia alergik!!! skrg(lu pk la sndri)!!! tp sayang baju tu da xde..abis kna borong dek sarul & haku..
kapciwa pnya psl, dia bli towel !! korang tau kaler haper?? kaler PURPLE la plak…may be, just may be, today is the day when anod feels a bit gay…kahkahkah..

11 responses to this post.

  1. well, in my opinion, there’s nothing odd about anod being a trendsetter. as u can see, from the way anod dress up, the way he talk, the way he flirt with pretty chicks.. it’s all very classy… (komen terpaksa ditaip dalam bahasa inggeris yang mungkin tidak berapa betul memandangkan anod x layan kalau guna bahasa melayu, gaya mat saleh gamaknyaaa… bior la yeop!)

  2. Posted by chewa on April 11, 2009 at 3:35 AM

    arbok kacukan sggh bunyinya si anod dikala tentative proram yg terakhir tuh..
    seb baek aku kt tmpt kje, kalu x, msti aku trgelak sampai busung..kahkahkah..

    sbgai tambahan:
    10/04/09 5.00pm—hujan rintik ala2 nk mula lebat
    anod pecut moto (dalam hujan uuu) gi jusco alpha angle nk cr baju kemeja padini kaler pink..
    KALER PINK!!!can u bilivvv it???(sarul pnya psl, aku da slh trikut skali tulih mcm nih..) kalu sblm ni, pgg baju kaler pink pun dia alergik!!! skrg(lu pk la sndri)!!! tp sayang baju tu da xde..abis kna borong dek sarul & haku..
    kapciwa pnya psl, dia bli towel !! korang tau kaler haper?? kaler PURPLE la plak…may be, just may be, today is the day when anod feels a bit gay…kahkahkah..

  3. kepada razif;
    even anod himself used to curse in English without having any intention to repent for his wrongdoings. We need guidance to bring him back to the right track.

    kepada che wa,
    izinkan aku tambah komen ko ini dalam entri tersebut. biar masyarakat tau bukan aku buat cerita tapi ko juga dah lama alami seperti aku juga.

    kepada piratelove,
    anod bukan saja kiut bila marah, malah menjadi ikon fesyen tatkala die mengetap bibir tanda marah. suma janggut jadi terpacak dan mengembang bile amarahnya mengatasi amanah. ooopss..anod tidak amanah..silap !😉

  4. Posted by am gundam on April 12, 2009 at 3:35 PM

    giler ah baju pink..jgn dia pakai baju tu wat gi karoke ngan kitaorg sudah…sirap gua nnti

  5. Aku tak mtk aku jd watak utama dlm entri ni..sarul tlh manipulasi seolah2 aku sorang yg shopping,,,die tak cite ape yg belaku waktu siangnya…!!!!

  6. gile la, anod counter-attack tu.. ni betul ke anod yg komen? ragu-raga lak bile baca komen die

  7. tu yg aku heran…beriya iya benar die nak komen balik..
    dah laa ko ni mungkir janji nod…baru balik telok cempedak beronggeng pastu balik nak marah-marah…member eksiden pn ko bleh g berfoya-foya..

  8. am,
    mlm yg kite nak karoke tu anod dah mmg reseve kan baju tu..
    cutting baju : ketat ikut potongan badan
    design : tshirt tapi ada kolar ala-ala kemeja kat luar..
    seluar : jeans !!!

  9. bagus2..itu namanya kawan mu tu pandai menilai dan menghayati warna purple..itu bukan satu kesalahan tapi fitrah minat masing2.DIA TAK BERSALAH…TApi berpada padalah shopping ngalahkan pompuan jer..

  10. adikku,

    anod memang begitu…shopping skang bukan bj bundle dah…
    shopping skang mak datok….kalah pempuan..

  11. komen limit reached. entri baru please!! dah muak ni..

    – syahrul, ko sbg wartawan gosip-laser mesti selalu update, terjah, redah.. jgn kisahkan etika adab sopan timur..
    lgpun anod sbg selebriti mmg mgharapkan ko utk maintain popularity die.. baru bole menang (AAPTM) Anugerah Artis Popular Taman Melati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: