Camna Aku Boleh Tak Tahu…


Sumpah aku alpa. Patut laa aku pelik nape sume orang posa arini.

Sampai opis kol 9. Sempat lagi pi ngeteh dulu baru naik opis. Elok jer aku sampai trus mesej Kak Maz ajak sarap. Kak Maz posa. Sementara nak naik opis call Abg Zul plak. ” Bang, jom sarap! “

Abg Zul pun posa jugak.

Takde sparring partner untuk sarap, aku naik terus kat opis. Sampai opis Mel pun posa jugak. Terus aku terpana. Abg Zul pun posa jugak tu yang aku pelik.  Apahal sume orang nak posa ni. Hari Rabu pulak tu. Apakah jadahnya posa ari Rabu ??? (nada-nada hasutan syaitan dari kalangan manusia sudah kedengaran di sini)

Mel cakap ari ni 1 Rejab ! Ya ALLAH, aku tak tau pulak arini 1 Rejab. Walaupun aku tak pernah pun posa dalam bulan Rejab. Tapi sensitiviti tentang fadhilat bulan Rejab tu aku concern. (terus laa tertunduk keinsafan syaitan dari kalangan manusia ini akur lalu sujud tertunduk ke bumi)

Camna laa aku boleh tak tau arini 1 Rejab. Adussss. Malu aku dengan mualaf yang sorang ni. Aku plak yang tak tengok kalendar Islam. Kak Maz kata, ” Lain kali tengok laa kalendar Islam “

Aku tunduk. Aku blah. Duduk diam-diam kat meja aku. Malu siot.

2 responses to this post.

  1. chill beb. manusia mmg mudah alpa.

  2. HEHEHEHE.. xpe kalau lupa..
    patutnyer kita saling ingat mengingati… sorry lah, lupa lak akak nak sound awak..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: