manchester YOnited 3 MALAYSIA 2


Di Sabtu yang ketiga dalam tahun yang ke dua ribu sembilan, pertemuan antara bukan buku bertemu bukan ruas berlangsung di Bukit Jalil. Pasukan kebangsaan MALAYSIA menentang jagoan dunia manchester YOnited.

Semua mengharapkan pasukan nasional kita ini ditunjukkan pintu keluar stadium dengan dibelasah jumlah jaringan yang menyamai sistem markah badminton kalo boleh. Najib selaku PM MALAYSIA yang sekarang berada di Makkatul Mukarramah pun ingat MALAYSIA kena 6 – 0.

Tapi jauh lebih membanggakan bagi aku ialah jaringan MALAYSIA. Siapa sangka seorang budak kampung nun di Tanjung Karang sana berjaya menidakkan keangkuhan penjaga gol bertaraf dunia. Dua-dua gol Amri Yahyah memang cantik bagi aku. Serius cukup untuk mengajar manchester YOnited ini.

Lawa bang gol kau !

Teringat kata-kata Penolong Jurulatih pasukan Terengganu T-Team dalam kunjungan ke rumahnya;

” Amri Yahya ni memang bagus main bola “


Bangga tengok anak kampung macam ini yang buatkan kita bangga jadi anak MALAYSIA. Bukan macam Alex Yoong. Menghabiskan duit rakyat MALAYSIA saja. Sudahnya tak kemana jugak dia.

Jangan lupa malam ni budak-budak ini akan sekali lagi berentap ala-ala Final Champion’s League dengan manchester YOnited tu.

manchester YOnited terpaksa di~HIGHLIGHT~kan kesan daripada kisah silam !

p/s: Nod, kalo-kalo Arip Mentos offer ko tiket free lagi malam ni, jangan kau lupakan aku bang..

3 responses to this post.

  1. Posted by peraran on July 21, 2009 at 2:44 PM

    woih, siot la korg dpt tgk mu ritu, sape yg g, korg maghrib tak ritu

  2. org tanjung tu

  3. Piratelove,
    Yezzzzaa..my father in law tuuuu..!!!

    Peraran,
    Kitorang mana ada pergi aritu…eh..eh..saje timbulkan isu magrib kat mana plak..

    orang itu,
    aku tau laa dia orang tanjung..orang tanjung kan sume hebat-hebat..!
    bill gates pun orang tanjung jugak kalo ko nak tau..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: