Nur Kasih punya penangan…!


Sekarang cerita Nur Kasih ini sudah meniti di bibir setiap orang. Pergi mana-mana pun orang bercerita Nur Kasih.  Sembang di rumah sewa pun bincang nape Sarah adik si Nur tu  busuk hati sangat.  Datang kerja pun masih diskas Nur Kasih dah episod berapa. Dekat Pesbuk Saim pun sibuk dah komen pasal Nur Kasih. Saim pun layan drama melayu ? Semacam pelik lah Saim nak layan yang melayu-melayu ni. Lagu Melayu pun Saim berdarah telinga dengar ini kan pulak drama. Yer tak bang ?

Tapi bagus laa ada drama Melayu yang macam ini. Jangan yang macam itu. Sudah muak aku dengan drama Melayu nak cerita pasal bisnes keluarga. Rumah besar istana. Kereta bukan main mewah. Nak cerita asyik pasal orang kaya saja. Bosanlah !

Ada 26 episod. Tak sabar nak tunggu Jumaat ni. Pergi teraweh dulu. Esok tu baru download balik baru tengok.

Qoute of the drama;

“Isteri orang ada intan berlian, isteri abang?”
“Isteri abang, ada abang…”

[Ustaz Hassan and Hajah Khadijah, Nur Kasih]

HAHAHA. Bagus buat modal ni untuk yang dah kawin. Ada aje modal tanak hadiahkan barang kemas untuk bini.  WAKAKAKA. Kaum Hawa sila jangan amek hati.

Bukan main kagum lagi aku dengan Saim sebab bagi aku link untuk download cerita ini dari episod satu. Barulah seronok. Youtube pun lambat apdet dengan episod baru.

Sape-sape nak downlod boleh klik Nur Kasihsini.

Terima kasih untuk Saim !😉

11 responses to this post.

  1. kalo tak dan tengok..sila la beritahu..
    abg dah ade 13 episod ni..😉

  2. Posted by saim on August 26, 2009 at 12:12 AM

    Semua pasal cerita ni aku respek ah. Tapi kata Akobus, Tiz Zaqyah masih takleh lawan heroin cerita Cinta Keropok Lekor.

  3. pawa..nice nice …yg penting ada scene kat library uia tu..naiiis

  4. akob kalo pasal pasha sanda memang sanggup bertumbuk dengan kawan sendiri..
    tu yg aku marah dgn akob tuu…nk menangkan pasha sanda die jer..

  5. Posted by pentas5 on August 26, 2009 at 9:58 AM

    isk isk sy pun minat gila citer ni hahahahah..asek rasa xsaba je tggu hari jumaat..citer die mmg nice tk macam tipikal malay movie😉

  6. itu laaa..mmg nice..!
    baru laa berbaloi beli tv ada cerita macam gini…

  7. “Sembang di rumah sewa pun bincang nape Sarah adik si Nur tu busuk hati sangat”
    bile mase NUR KASIH jadi topik utama?? Saudara yg terlampau obses nii…

  8. Mungkin bukan di rumah sewa tuan. Janganlah serkap jarang sangat. Sepertinya tuan sahaja ada rumah sewa. Mungkin diskusi tersebut di rumah sewa Rogayah ker, rumah sewa Zaleha ker..rumah sewa Roslan Tukiman ker..aduhhhh…

  9. Posted by pentas5 on August 28, 2009 at 8:44 AM

    ish jangan..sy siap citer ngan mak ngan akak sy yg tk penah tgk lagi citer ni..hah apa lagi..diorang pun dah melekat laa dgn citer ni..bila hari jumaat dah dekat..akan terdengar laa suara2 sumbang menyanyi kan lagu Nurrr..ya Nurrr..Kasih..nyanyian Yassin dengan tak semena mena..aisehhhh

  10. nampaknya kamu lagi teruk dari saya. bahkan, keluarga kamu pun turut serta. hehehe..😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: