MAJLIS BERBUKA a.k.a BIRTHDAY


1hb September.

Semalam telah berbuka di Felda Villa untuk meraikan besday Anuar Maulan. Kami bertiga bertolak dari area rumah dalam 6.30 dan tiba di kawasan kejadian jam 6.45 lebih kurang. Sungguh pun gerimis, tapi redah semacam saja lah. Hati tengah semangat !

anod dan drama

anod dan drama

Sampai jer terus bersiar-siar untuk memilih habuan. Pada awalnya memang masing-masing nampak macam tak selesa. Che Wa kata tak suka laa nak amek makanan rebut-rebut.

udang galah katanya

udang galah katanya

“Aku rela tak makan dari amek rebut-rebut “.

Anod pulak dengan malu-malu alah dia.

” Aku tak tau nak amek apa, korang laa amekkan untuk aku “

TETAPI rupa-rupanya elok lepas semayang jer makan tak hengat donia. Yang sorang tak berenti-berenti jalan amek makanan. Yang sorang pun boleh tahan jugaklah. Sampai dah takleh nak jalan. Nak bangun amek makanan pun tanak dah. Sampai tumpah-tumpah baju makannya haa..!

kambing ni laa buat anod sanggup tak sahur

kambing ni laa buat anod sanggup tak sahur

Kambing panggang memang dah jadi macam makanan ruji laa semalam. Dengan cendol yang tak kering rasa di mulut, lai chi kang, udang besar-besar, rojak pasembor, stimbot, kue teow goreng, chocolate fountain ker ape ntah, rojak buah pun memang A lah !

udang goreng ala tempura

udang goreng ala tempura dan puyuh goreng

Memang kami gumbira berada di situ. Setahun sekali ape salahnya kan.

ikan bakar amek tapi tak usik langsung

ikan bakar amek tapi tak usik langsung

Bila balik masing-masing punya statement pun boleh tahan.

Anod. ” Aku masih terasa kambing lagi dalam mulut aku ni “

Che Wa. ” Cendol pun tak hilang rasa lagi dalam mulut aku “

Aku. ” Masih rasa jeruk lagi dalam mulut “

Tapi yang paling provokatif pastilah Anod. Sebab pagi ini dia SMS aku cakap,

” Aku sanggup tak sahur pagi ini takut rasa kambing semalam hilang “

Memang dramatik laa ayat Anod.  Tapi memang betol-betol HO LIAW ! Kami semua memang balik dengan penuh rasa berbunga di hati. PUAS HATI.😉

isshh..pinggan sapa nih..???

isshh..pinggan sapa nih..???

Harapan kami semoga di masa akan datang lebih ramai sahabat sanggup join acara macam gini.

20 responses to this post.

  1. Posted by amir the great on September 2, 2009 at 2:34 PM

    gambar first tu yg xtahan..

    budget cute!!!uwekkkk!!!

  2. x pening ke makan kambing???memang jaguh la 😄

  3. Amir,
    jangan kutuk Anuar Maulan…harijadi dia ni….

  4. Posted by chewa on September 2, 2009 at 3:15 PM

    “Aku rela tak makan dari amek rebut-rebut “.

    itu statement sblm melantak!!
    skrg ni..kalu rebut cket2 tu, aiman xkesah…
    aku sanggup…hahaha…

  5. itu yg aku suka tuu…!
    semangat mcm tu mmg aku suka…!!!😉

  6. Posted by butterfingers on September 3, 2009 at 8:35 AM

    wah.. best ni… bile nak gi lagi?… jgn lupe roger aku….hahaha..

  7. jgn lupe roger aku juge.. rasa kambing dalam perut gua x tahan tu.. nod, janggut ko tu x rasa janggut kambing x?

  8. Posted by peraran on September 3, 2009 at 7:03 PM

    aku pn

  9. Posted by chewa on September 3, 2009 at 10:05 PM

    en penulis dan org itu da ader bwat suggestion ari tu…tggu korg sumer berkumpul jerr…
    nk serang lg sekali…

  10. cadangan penulis dan org itu memang boleh menimbulkan kemarahan penduduk seksyen 23 kalo x dpt direalisasikan tu…

    AKU NAK MAKAN KAMBING!!!

  11. Posted by peraran on September 7, 2009 at 8:41 AM

    aku pn nk mkn kambing

  12. peh, tarikh yg dicadangkan memang menimbulkan kemarahan penduduk seksyen 19… ni yg nak kena menteri besar (en penulis) ni..

    gilo apo! cuti pun x start laie jang oooo.. kempunan den nak makan kambing, makan kobau jo lah nampak gayo.. kobau kat tampin, eh tampinese

    amaran : jgn sampai ade yg berarak bawak kepala kambing!

  13. Posted by chewa on September 8, 2009 at 9:51 PM

    x cuti skolah lg ker time tu??
    aramak…

    aku join jgk…date adjust ker, x adjust ker aku mesti nk join…

  14. Posted by chewa on September 10, 2009 at 5:50 PM

    mcm da kurang jer jumlah comments…?!!
    keselamatan terancam…??!!

  15. TERANCAM beb…!!!
    SERIYES terancam…
    pas kena ayam golek tiada lagi ancaman…
    wakakakkaa…😉

  16. PENULIS MACAM TAKUT JE…RILEKS LA EN.PENULIS…

  17. Posted by chewa on September 11, 2009 at 10:50 PM

    rasuah???

  18. Posted by peraran on September 14, 2009 at 7:38 AM

    rasuah? sape yag dirasuah, sape yg merasuah, apakah instrumen rasuah yg digunakan?

  19. KES DAH DITUTUP yo…

  20. Posted by peraran on September 15, 2009 at 9:21 AM

    ok sori, aku ketinggalan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: