~ Demam TOMESKAP ~


Lagi sekali aku nak jual cerita. Maklum laa bos tengah takde kat opis. Orang lain plak sume cuti tahunan. Sungguh bagai di syurga saja kurasakan berseorangan di pejabat. Rileks bos. Saya datang keja IKHLAS arini. Hurup besar lagi ikhlas dia tu. HAHAHA.

Memang sejak abis Tomeskap kat memana pun tengok ada budak0budak main badminton petang-petang depan umah. Memang tak ubah permainannya berkonsepkan sebuah tournament sungguh pun main depan pagar jer kot.

Dekat Melati saja, tak cukup  budak laki, budak pempuan pun sama kemaruk nak main badminton jugak. Kat Taman Chi Liung pulak tanak kalah. Ada ker adik aku ajak stroke sepukul dua dengan aku ? Memang keputusan yang silap laa. Ntah kemana-kemana laa shuttle adik aku pukul. Ke longkang laa masuk umah sebelah laa naik atas bumbung laa. Tapi biasa laa. Lumrah pertandingan. Ada turun naik. Ada naik bumbung ada turun longkang.

Part paling menggodek jiwa lucu, aku dan Anod main game dalam GTALK. Memang berkelas dunia. Ada ker game ? HARRUSSSS LAAAA ada..!

Aku start buzz Anod dalam GTALK. Game pun bermula.

AKU : Not..jom single..

ANOD : Jom..aku serve..kasi bola overhead sket

AKU : Aku receive..letak depan net jer.

ANOD : Aku spin net sket.. kasi shuttle golek-golek sket

AKU : Aku angkat shuttle ke belakang. Tinggi sampai baseline.

ANOD : Aku drop depan net. Tanak smash dulu.

AKU : Aku letak cross court net. Kasik bola tido satu kali. Baik punya buah korek

ANOD : Aku spin lagi shuttle kat net.

AKU : Aku petik shuttle tu angkat sampai belakang lagi

ANOD : Aku terus smash cross court cari line. Shuttle mati di situ

AKU : Perghhh…cepat ajer die nak matikan bola.

ANOD : Hahahaha

Pastu Anod sibuk. Ada keje. Esok-esok asal aku pelawa jer Anod terus kata jom. Semangat sangat nak main badminton. Kat GTALK pun masuk jugak beb lawan. Tinggal beran dengan tak beran jer laaa. HAHAHA.

Dari Tiang Berdirinya Jaring Badminton,

~ The Shuttler ~



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: