Abang Farhan Buat Kelakar Pulak Kat Opis


Sekali sekala kalo dah duduk opis sampai malam memang rasa malas pulak nak balik. Tido jer sini. Surau kan ada bantal. Esok konfem aku no satu dok depan komputer meja. Mau terkejut beruk boss aku ingat aku nak buat gempak datang opis awal. HAHAHA.

Malas pulak laa rasa nak menaip keje ni. Mintak tolong Kak Zana jer laa. Dah tolong buat satu dah pun. Sekarang tetiba rasa macam ada semangat kesukanan yang membuak-buak pulak nak menulis blog. Boleh laa goreng sket-sket.

Dah nak masuk petang sikit tadi, as~sahabat karib dari Johor, En Farhan (tahniah kerana bakal menimang cahaya mata…bercahaya laa mata ko pasni bang) telah menguji tahap IQ bahasa Inggeris aku. Aku pikirkan soalan yang berbentuk nak karang ayat untuk draft kan email kot. Dengan berjiwa semangat membara tanya ;

Bang…kata-kata peransang dalam omputeh ape ? Stim word eh ?

Aduhh..serius aku kagum dengan ko bang. Tak pernah lagi aku nak terlintas macam gitu sekali ko translate. Tapi aku kagum bang. Kagum sebab ko mahu mencuba bang. Anak Johor memang semangat pendekar Bugis laa bang. Main hentam jer sebarang. HAHAHAHA.

Bangga aku kawan dengan ko bang !

Ko memang taraf pendeta bahasa dah tu…(“,)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: