Archive for the ‘Aku Dan Blog’ Category

2011


Lepas satu tahun, datang lagi satu tahun. Lepas tahun yang dulu, datang pula tahun yang baru.
Dulu tulis 2010 sekarang dah tulis 2011.
Dulu baru setahun, sekarang ni dah masuk 2 tahun.

Hepi anibeseri “AGUNGNYA DOA IBU”

Suwwiitttt… (•͡.̮ •͡ )

Posted with WordPress for BlackBerry.

MUDAH.COM.MY


Mudah-mudahan dipermudahkan jalannya.
Amin

Posted with WordPress for BlackBerry.

selamat hari sabtu


Masih mengantok. Lapar nasi lemak ayam. Masih ada yang belum bangun mungkin. Ada jugak yang mencari lauk di pasar

Posted with WordPress for BlackBerry.

 

Satu malam bersama warga emas!


Sekarang nak main badminton pun dah tak macam dulu. Nak tunggu geng-geng yang muda jenuh nak ada venue.
Join aje laa main dengan geng-geng yg veteren. Nama jer tua tapi sembang memang takde isu lain. Sembang-sembang maskulin manjang.
Tapi part melawak sumpah aku teruja. Datang satu orang tua tatkala tengah main badminton dengan geng-geng warga emas ni tanya pasal nak mengurut.
Katanya ;

“Aku nak cari orang boleh urut lutut kaki aku ni biar sampai elok…kalo kena kejar anjing pun orang kata biar boleh sepak balik anjing tu.”

Hahaha.aku memula bajet biar kena kejar anjing pun boleh lari laju lagi. Kalo setakat nak sepak anjing tu balik baik laa tunggu jer ready sesiap agak anjing dah nak dekat try letak stokin dulu kat depan anjing tu. Tengok anjing tu boleh respon ker atau mati keras terus kat situ.

Aduhai dunia…

Posted with WordPress for BlackBerry.

Dedicated to My Appreciation…


Someone is reading my blog…in the bus heading back home!

Please smile while reading… (“,)
Tengggssss…

Posted with WordPress for BlackBerry.

Zaman Belajar Itu Swiiiittttt…(“,)


Masa berkumpul sekali dengan kawan-kawan zaman belajar dulu memang jadi indah bila borak balik pasal CITER ZAMAN BELAJA. Memang topik tu sungguh TAK LAPUK DEK HUJAN KENA PANAS PUN TAKPE.

Bila ingat balik zaman belajar dulu boleh kata macam-macam hal jadi. Yang aneh ada. Yang tak ketahuan cara pun ada. Yang masuk air lagi banyak. Yang entah apa-apa pun memang konpem banyak dalam list.

Dari first year memang zaman nak adapt dunia baru. Baru pun tak baru jugak laa. Zaman tu keje melantak jer laa. Maklum laa banyak jual makan Egyptian ni. Memang puas melantak jer keje.

Masuk second year jadi makin sweet. Kelas pergi tak pergi. Kawan tolong sign atenden. Pedajalkan atenden orang lain. Lagi sweet. Maklumlaa kite dulu bukan budak pandai. Tapi buat-buat pandai jer. Antara yang sweeeetttt sweeeettt itu adalah ;

  1. Selalu kena repeat paper. Ade laa dekat 10 paper repeat. Tu yang lajak sampai setahun aku study. Repeat mid term pulak slalu  dengan Dr Wahabuddin Raees. Mana laa dia tak sayang aku sampai mati. Asal ada paper die jer konfem mid term kena repeat. Blom final paper lagi. HAHAHA. Tapi beliau memang sungguh sweet.
  2. Pernah ponteng kelas sampai 2 bulan straight tak hengat donia. Dah elok sampai depan kelas pun boleh decide nak balik bilik tido. Hidup macam orang kaya. Keje nak tido jer. Bilik pun dah tahap sorga. Siang ker malam ker nampak sama jer. Dengan dingin-dingin pokok buat bilik jadi sejuk dan nyaman. Ishh.kalo describe lagi ni mau lena aku kat sini.
  3. Zaman berchenta tu biasa laa. Orang lain pun berchenta jugak kan. Tapi time tu mengurat cam dalam TV beb. HAHAHA. Buat kering jer pergi tackle.
  4. Dapat keje part time masa semester pendek. Dengan gai seribu lebih keja cuma 5 jam sehari. Tak campur duit PTPTiPU lagi tu. Lagi laa buat hidup macam orang kaya jer lagi sekali. Asal takde baju nak pakai esoknya terus shoot pergi Jasko beli baju. Malas basuh baju pun terus shoot pegi Jasko beli baju nak pakai. Nak makan pun dah tau tak boleh habis tapi beli jugak sebab nak makan sangat. Selalu beli hot dog Arab dah tak habis terus campak kat tingkap. Kalo sehari tak ngape. Kalo dah makan bulan macam gitu tak ke angkuh namanya gitu. Biasa laaa. Kenang-kenang balik memang sweeeeeeeetttt pun. Dan jugak dapat beli sesuatu betol-betol dengan titik peluh sendiri. Sampai arini ada lagi. SWEEETTT..!
  5. Pernah tolak motor dengan Che Wa sebab tayar pancit. Balik dari keje kastemer sebis Astro. Menolak di tengah malam hujan lebat pukul 12.45 malam dari Wangsa Maju sampai ke UIA pukul 2.45 pagi. Sumpah aku rasa macam dalam drama TV. Big thanks for those yang risaukan aku. Ada jugak yang menitik air mata dengar.
  6. Selalu dapat lecturer yang best-best. Yang jenis tak datang arini boleh sign next kelas. Dapat pulak lecturer bahasa Arab yang tahap kamceng gila. Kalo tak kamceng ni mati laa aku kena repeat sem untuk kelas Arab saje sampai drag nak konvo. Kena laa pandai politik sket. Kata grad POLITICAL SCIENCE. HAHAHAHA.
  7. Penah pegi exam final sekali datang lecturer buat gempak letak note ” SEE ME AFTER THIS EXAM “. Lagi caca marba bila Akob, Ajip, Che Wa dengan Yo pun dapat sekali. Sekali kantoi daaa plagiat esemen Anod punya. Tapi Anod tak kantoi pulak. Mujur Madam Asiah tu baik. HAHAHA. Tokojut den dapat note macam gitu tengah-tengah jawab exam. Terus hilang konsentret jadi takleh jawab. Tiru esemen biasa laa. Mana pernah buat seiklas hati.
  8. Seminggu ponteng kelas sebab follow Nik Ahmad Faiz pegi Malaysia Open kat Kuantan. HAHAHA. Ponteng kelas killer pulak tu. Nasib baik lepas tu aku ” lepas “. Lepas pada balik tu terus ada citer lain. HAHAHA. Hanya aku dan kau saja yang tau mungkin.
  9. Selalu kalo nak exam kol 9 pagi malam tu selalu belom baca apa pun. Yo lagi teruk siap boleh main FIFA ker Winning Eleven dulu. Bila aku tanya ” Yo, ko dah study belom ? ” ” KO study dulu pas ko study ko baca depan aku ” Dah pas Subuh lagi sejam dua nak exam baru baca. Kadang-kadang redah jer selamba hati goreng dalam exam.
  10. Dapat peluang ikut team badminton UIA pergi MASUM. UIA bayar tiket flight sampai ke UniMAS Sarawak. Memang layan ler. Pernah hidup sambil ditaja individu tertentu dalam dunia badminton. HAHAHA. Tapi kejap jer laa.
  11. Selalu kalo time musim Champion’s League kelas kol 8 konfem aku dengan Che Wa jer ada. Ajip, Yo, Akob, Sleme suma konfem hanyot. Separuh kelas konfem budak laki takde. Aku dengan Che Wa jer tak layan sangat bola.

Memang macam-macam laa kenangan zaman belajar. Tapi kalo setakat orang biasa-biasa macam aku ni baru laa rasa sweet nya. Kalo jenis yang duk kampus nak ngadap buku jer tak tau laa aku apa sangat ragam hidup diorang masa zaman belaja. Ni pun kalo nak tulis sume memang tak habih laa. Lain orang lain kenangannya. Tapi aku rasa bangga dah dengan kenangan-kenangan tu. Penah sebut dengan Anod kalo sambung Master pun pasni dah tak sama time degree masa budak-budak dulu. Keje nak mengelat jer manjang.

Dari Meja Kerja,


~ Penulis ~

Sekali Anak Misbun Laaa…


Citer pasal Piala Tomes dah lama habis. Tapi baru ini aku nak menulis. Kebetulan semalam singgah umah Yo Peraran tertengok siaran ulangan Tomeskap Semi Final 2010.

Leps balik dari stadium memang hati ada sedikit berdekah-dekah tengok player Malaysia main cam gitu jer kalah. Selang berapa hari, sajer pelawa Anod pergi KLRC kot-kot ada boleh amek feeling amek berkat kat situ.

Elok jer masuk dewan dengar pung pang pung pang shuttlecock kena raket hati rasa macam tertawan. Rasa hiba jer dengar pukulan demi pukulan yang memang nampak seni halusnya.

Lagi pulak nak jadi best malam tu, boleh plak terserempak dengan Mahazim roomate abg faiz masa kat BAM dulu. Sekali rupanya diorang ada frenly match lawan plak dengan team abg zahar. perghh..memang klasikal laa tengok orang main. Tambah seri plak ada Zulfari budak Nusa Mahsuri, dua orang anak Misbun jugak kat situ. Memang tak masuk akal shuttle diorang.

Before balik salam dulu dengan sume orang, kena part salam anak misbun memang terasa “KEBERKATAN”nya. HAHAHA. Masuk air sungguh. Tapi memang kelas game diorang. Yer laaa kalo nama aku BIN MISBUN SIDEK pun mesti aku pun main lebey kurang jer dengan diorang.

MEMANG TERBAAEEEKKK..!