Posts Tagged ‘lawak’

Berus Gigi


Adik aku pandai wat kelakar. Sumpah kelakar gila!

Ala-ala Ajis Satar pun ada.

 

Aku : Mir, kau gosok gigi tak pagi tadi..?

Mira: Gosok laaa.

Aku : Tak nampak pun kau punya berus gigi. Ko pakai berus gigi abang ehhh..?

Mira : Tak laaa. Adik gosok gigi pakai berus gigi yang kat atas tu punya. Besar. Warna coklat.

 

Lepas jalan 2,3 langkah baru aku respond. Kau memang kelakar adikku!

Kau memang umiRAJA LAWAK.

 

Berus gigi yang dimaksudkan ;

Kau ada ?

 

 

Advertisements

Entri Geli-Geli


HAHAHAHA. Lama aku berenti. Semalam balik kerja terdetik nak kongsi cerita. Entri ini ada cas-cas entri geli-geli bak kata Saim. Tapi layan jugak laa.

Semalam aku ber~YM dengan Roslin Hashim a.k.a jaguh badminton negara. Memula kenalkan diri kena laa pakai nama abg faiz baru laa dia cam sapa.HAHAHA. Tapi tidak kusangka Roslin Hashim juga memang terbaeeekkk lawaknya.

Buah Korek vs Korek Buah

Lebih kurang macam gini laa dia ;

Roslin : Okay bro. Ape cer ?

Penulis : Takde cer..sajer..ada mana..? Bukit Kiara ker..?

Roslin : Takde laa..ada kat umah..rehat jap..

Penulis : Sayang laa aritu tak sempat nak tengok Hafis main final. Dia punya buah korek memang terbaeeeekkkk….!

Buah korek ialah satu jenis skill dalam badminton yang dah tahap susah gile nak amek tapi boleh twist wrist korek dari bawah shuttle tu sikit lagi nak jatuhย  jadi cross net. Memang terbaeeekk pun skill ni. Cuma beberapa orang jer player dunia ada skill ni.

Roslin : Dia punya ” KOREK BUAH “ pun terbaaeeeekkk juga…!

Penulis dalam hati : Haaaaaaaaaa…???? KOREK BUAH….??? BUAH APAKAH…?

Penulis : HAHAHAHA…jahat demo..mengata ke adik sendiri.

Roslin : Kata ke adik sendiri takpe..jangan kata kat orang lain.

Masuk air jugak player Malaysia sekali pun. Memang terbaek lawak spontan dari Abang Roslin.

Koq..Koq..Koq..


Semalam Ajip (ajip lagi..) suh aku google kat YOUTUBE nama mamat ni. Terus tak tanya sapa aku pun cari. “ANAS TAHIR” Jumpa video brader ni.

Rupanya adik si Faizal Tahir ๐Ÿ™‚ . Suara memang boleh tahan. Adik beradik suara power. Tapi yang tak tahan tu asek sebut koq..koq..koq jer.


Pastu muka tak tahan. Nyanyi dah power ! Muka lak asek wat muka joker ๐Ÿ˜‰ jer kat situ. Berguling-guling aku gelak tengok sume video macha ni.Ni kat bilik dia aku rasa. Die blaja kat Swansea University. Patut pun English adik beradik power.

Layannnnnn…… ๐Ÿ˜‰